Orang-oetan in Ouwehands Dierenpark

Gepubliceerd op 13 juli 2020 om 17:36

Deze foto heb ik laatst geschoten in Ouwehands Dierenpark van een Orang-oetan. Dit is het mannentje van de groep in Ouwehands Dierenpark.

Wist je dat? De Orang-oetan in het wild voor komt in Borneo en Sumatra. Daar leeft hij bijna alleen maar hoog in de bomen, hij komt zelden op de grond. Vruchten van de wurgvijg zijn z’n lievelingskostje, maar hij eet ook andere vruchten, zoals de doerian. Een mannetje en een vrouwtje zijn duidelijk van elkaar te onderscheiden. De eerste heeft namelijk grote wangkwabben en een duidelijke keelzak. Bovendien is hij groter dan een vrouwtje. Ongeveer een keer in de vijf à zes jaar krijgt een vrouwtje een jong, dat bij haar blijft tot het op eigen benen kan staan. Pas als haar jong zelfstandig is, kan een vrouwtje een volgend jong krijgen. Een mannetjes-orang-oetan leeft meestal alleen. Vrouwtjes worden wel eens in kleine groepen gezien. De orang-oetan is de enige mensaap die in Azië voorkomt. De andere mensapen, Chimpansee, Bonobo en Gorilla, leven in Afrika.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.